torsdag 26 november 2015

Nytt jobb!

Jag skulle egentligen söka jobb. Jag fick tips om en bra sajt som heter Jobbsafari. De hade en en väldigt bra och träffande personlighetstest med länkade jobbannonser. Det var jättekul ända tills jag började titta på länkade annonser. Då kändes allt så hopplöst igen, så jag tänkte att jag helt enkelt skriver ett inlägg här istället om vem jag är och att jag vill ha ett jobb.

Jag är en kreativ, glad, sprudlande, väldigt extrovert person som älskar människor. Det är alltid flera projekt som pågår samtidigt i mitt liv. Om du hittar nyckeln till mitt sätt att fungera får du en oerhört plikttrogen varm, snäll, klok och omtänksam person som aldrig ger upp på din arbetsplats.

Jag bryr mig mycket om mina medmänniskor, ibland så mycket att jag glömmer bort mig själv. Jag har ett enormt stort rättspatos och brinner för de mest utsatta människorna i vårt samhälle. Jag är övertygad socialist sen tonåren. Samhällsintresset är en stor del av mitt liv och när jag kommer igång kan jag diskutera det mesta med de flesta och jag är känd för att vända och vrida på och punktera de flesta argument som inte kommer från hjärtat.

Jag är ingen hetsig typ som stressar upp mig över saker i onödan. Det enda som jag behöver från dig som arbetsgivare är ett bra stöd i att kunna bolla lösningar som uppstår på vägen. Jag behöver också få tydlig information i god tid. Trivs jag och mår bra kan jag hantera de flesta situationer som uppstår. Jag behöver ha en lugn vrå där jag kan jobba på det jag ska göra utan för mycket intryck som distraherar.

Jag är en oerhört kreativ person. Jag fotograferar och skriver helst och mest hela tiden. Jag ser snygga bilder överallt som jag lagrar i min hjärna. För mycket struktur och ordning dödar min kreativitet och därför upplevs det som att det är rörigt runt omkring mig. tydliga ramar är dock ett måste om jag ska komma till min rätt.

Jag pratar mycket med alla möjliga människor eftersom det är ett väldigt bra sätt att komma fram till nya idéer och lösningar på diverse problem som har uppstått eller kan uppstå. Varje människa och varje möte har en potential att skapa ny utveckling hos mig. Det de berättar eller förmedlar lagrar jag på min intuitiva hårddisk så att jag kan ta fram det i en annan situation.

Jag gillar att se sammanhang och jag samlar ofta på mig en rad detaljer som sen bakas ihop till en helhet i min hjärna. Jag är en snäll person, men också väldigt skärpt. Jag är mer en filosofisk betraktare än dirigenten mitt framför orkestern. Jag har en funktionsnedsättning som heter ADD. Det är ett kognitivt och exekutivt funktionshinder. Vissa blandar ihop det med begåvningshandikapp men om man gör det blir det väldigt fel.

Om du ger mig nya utmaningar löpande så kan jag hålla motivation och intresse uppe länge. Kommer jag på nya idéer och projekt så uppskattar jag om du fångar upp dem. Några missar klarar jag innan vi lärt känna varandra, men blir det för många tappar jag snabbt gnistan och söker mig vidare.

Min hjärna är inte anpassad för att komma ihåg massor av saker samtidigt. Den har fullt upp att komma ihåg alla de där små detaljerna som sen ska bakas ihop till en helhet. Därför är det bättre om jag får saker skriftligt på min mejl så jag kan gå tillbaka och läsa när jag ska utföra uppgiften.

Att följa regler kan vara en utmaning. Det går bäst om de är motiverade. Instruktioner fungerar bäst om de ges väldigt tydligt och begränsat beroende på situation. Om du talar om för mig exakt hur jag ska göra får inte min hjärna den utmaning som den behöver för att hålla fokuset kvar på uppgiften. Därför föredrar jag  att hitta egna vägar att utföra mina uppgifter.

När du anställer mig är det bra om du vet att min hjärna har tagit plats i en av vagnarna på bergochdalbanan och energinivån är ställningen som banan går på. Som en bergochdalbana ska så går den upp och ner och ibland är kurvorna branta. Ibland kommer man till ett stup, men vagnen sitter ju fast i rälsen så det brukar gå bra. Det som är lite speciellt med min bana är att någon bygger om banan varje natt när jag sover. Därför vet jag aldrig riktigt när det svänger eller när stupet kommer. Det gör ju inte så mycket om man bara vet att det är så.

Som den förskolepedagog jag är från början så tycker jag att det är viktigt att förklara så att människor förstår. Jag tycker om att förklara, och jag har oftast ett väldigt stort tålamod. Mänskliga relationer är något jag sätter stort värde på och respekt är ett ledord.

När jag hittar rätt sammanhang och rätt uppgift finns det ett oändligt driv, ibland kan jag till och med bli så fokuserad att jag inte hör när du pratar med mig. Därför är det viktigt att du känner in när det är rätt tillfälle att fråga mig saker eller att be mig om saker.

Om du ber mig om saker eller frågar saker så får du vara beredd på att jag ibland svarar på något annat än du frågat eller att jag gör på mitt eget sätt. Det är för att min hjärna tänker på tusen andra saker samtidigt som du pratar.

Intuitionen är min inre kompass, den är oerhört stark och om jag följer den blir det bra. Den är ihopkopplad med mitt sjätte sinne, som ibland förser mig med information som jag inte kan förklara vart den kommer ifrån. Den är viktig för mig och att du har ett respektfullt förhållningssätt till att vi uppfattar saker på olika sätt är ett måste.

Tiden, tiden... tiden är viktig, jag passar tiden om den är viktig... Som den kreativa person jag är så är det viktigt att just kreativiteten får ta plats. Perfektion, tid och avstånd är relativa begrepp för mig. Jag tänker ofta utanför ramarna och hittar utvecklingsmöjligheter som annars kanske inte skulle kommit fram.

Jag är en intensiv person som är mycket av allt. Mycket glädje, sorg, kärlek, medmänsklighet, glöd, driv, fokus, idéer, kunskapstörst, projekt och väldigt mycket idéer och åsikter om det mesta...

Anställer du mig så har du fått en fantastisk chans att lära dig mer om ett vanligt fast ändå ovanligt funktionshinder och hur mycket jag kan bidra med just för att jag har förmågor som andra inte har; samtidigt som du har en grymt bra medarbetare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar