söndag 24 april 2016

Vitsippor istället för fest!

Idag blev det Vitsippsfotografering istället för fest foto.

Ibland funkar inte planen som man hade i huvudet.
Jag hade en plan att jag skulle gå på fest i Älta kyrka idag för att välkomna nya medborgare som nu fått uppehållstillstånd. Jag känner mig så trött- det har väl varit lite dålig disciplin med maten och sömnen på senaste tiden, så utgångspunkten var väl inte den bästa, men jag tänkte att jag skulle ge det en chans.

Planen var att jag skulle fota festen och ge bilderna till kyrkan men när jag kom dit blev det bara ett nej i huvudet. Prästen hälsade välkommen i dörren och maten syntes genom fönstret, det såg ju trevligt ut, men jag kände direkt att det inte går...

För många okända människor och otydliga "förväntningar" på mig går inte ihop. Jag börjar greppa den sidan av mig själv nu. Det behövs någon slags ram att förhålla mig till om det ska fungera.
Det verkade nog lite konstigt att jag bara vände och gick ut igen, men så blir det ibland.

Tänk om tänk nytt. Jag hade ju kameran på ryggen så jag gick upp bakom centrum och hittade massor av vackra Vitsippor. Tänk att de står där lika troget varje år. Jag brukar inte fota Vitsipporna med samma entusiasm som Blåsipporna. Jag tycker inte att jag hittat något bra vinkling förrän nu.

Vitsippor är inte lika spröda som Blåsippor. Blåsippor växer i små grupper medans Vitsippor är mer av ett "flockdjur" som täcker hela marken i skogsdungarna. Det blir helheten som är motivet och inte den enskilda blomman. Ändå kan man ju inte bara ställa sig och fota blommorna rakt upp och ner, då blir det ju inte särskilt nyskapande.

Jag hade bara min "normalzoom" med mig, dvs inget macroobjektiv. Tänk nytt, tänk om. Jag ställde in kameran på största bländaren och fotade, fotade, och fotade ändå mer. Tillslut hittade jag snygga vinklar och precis när solen kom fram "toppade jag formen". Galet vackra bilder... Nyskapande bilder... Kraven på mig själv ökar känner jag... ;-))

Så fort det blir förutsägbart blir det tråkigt. Tråkigt går inte. Då dippar koncentrationen fort. Särskilt nu när hjärnan är sliten och trött. Formen måste vara förutsägbar men inte innehållet. :-)

Precis som en människa...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar