tisdag 22 augusti 2017

"Mysteriet med den försvunna stolen"


Detta är en stol.

Ett faktum.

Ett antagande som vi alla kan gå med på att det faktiskt är en stol.När jag såg dem var de tre. Tre likadana stolar står i butiken i Hammarby Sjöstad. Snett mitt emot ytterdörren. Jag kände direkt att "de ska jag ha!" 

–Tyvärr de är bokade säger kvinnan bakom disken när jag frågade om priset, men jag kan sätta upp dig på väntelistan och om ingen hämtar dem före måndag är de dina. 

–Tack det blir bra svarar jag och lämnar mina uppgifter. 

Hela helgen efter mitt besök tänkte på att den som hade bokat dem inte skulle köpa dem, för de var mina. Jag affirmerade in dem in i mitt liv. 

Så på måndagen ringer de från butiken och säger att stolarna är mina. Jag engagerar min mamma för att åka och hämta dem och försöker klämma in alla tre stolarna i mitt minimala kök. Det var inte en hållbar lösning så en fick flytta ut i vardagsrummet. 

Problemet som nu plötsligt har uppstått är att en saknas!

Nu kanske ni tänker att jag kom ihåg fel och att jag bara köpte två stolar, men jag vet att jag köpte tre. Jag har en liten hangup på ojämna och jämna nummer. Jag köper väldigt sällan ojämna nummer av saker och det störde mig att det var tre och inte fyra. 

Två hade ju varit bra, fyra hade också varit bra, men nej de var bara tre. 

– Är du säker på du verkligen köpte tre? 
– Absolut tvärsäker!
– Har du lånat ut dem till en granne? 
– Har du slängt en stol kanske? 

– Nej inte vad jag minns! 

– När såg du den senast? 

Nu har jag ju inte för vana att inventera mina möbler särskilt ofta, så jag kan inte säga när jag såg den senast. Jag vet bara att jag upptäckte att en stol saknades för en vecka sedan. 

Eftersom jag inte kan minnas att jag givit bort den till någon eller lånat ut den och att jag varit hemma hela tiden utom två veckor i vintras så tänker jag ju såklart på om ett spöke kan trolla bort en stol. Ni vet såna där poltergeistfenomen. Det händer ju såna saker här lite titt som tätt så det är ju inget konstigt egentligen, men är det verkligen möjligt att trolla bort en hel stol?! De är ju stora. (Stolarna alltså, inte spökena.)

Jag har ingen logisk förklaring till mitt stol fenomen. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar